Hirdetés
. Hirdetés

A Toyota teljesen leállította Japánban a járműgyártást egy komoly hackelés után

|

A világ legnagyobb autógyártója a gyárak egyharmadában felfüggeszti a termelést. A Toyota közölte, hogy ideiglenesen leállítja az autók gyártását Japánban, miután az egyik beszállítójának rendszerét feltörték.

Hirdetés

A szóban forgó vállalat a Kojima Industries. A cég kompozit és műanyag alkatrészeket gyárt a Toyota számára, mind az autók belsejéhez, mind pedig a Toyota hibrid és üzemanyagcellás elektromos járműveihez. A Reuters szerint a Toyota szóvivője az esetet "beszállítói rendszerhibának" nevezte. Ennek következtében március 1-jén a Toyota 14 gyárban 28 gyártósoron áll le a termelés Japán-szerte.

A Toyota egyre gyakrabban válik a hackerek célpontjává. A céget 2019-ben legalább háromszor támadták meg, többek között egy Ausztráliában végrehajtott rosszindulatú szoftveres támadással, 3,1 millió ügyfél adatainak megsértésével Japánban (és valószínűleg Thaiföldön és Vietnamban), valamint egy átveréssel, amely 37 millió dollárjába került az egyik leányvállalatának. A Toyotát 2021-ben ismét feltörték, ezúttal egy amerikai alkatrészgyártó leányvállalaton keresztül, egy orosz eredetűnek vélt incidens során.

Hirdetés

De nem a Toyota az egyetlen autógyártó, amelynek le kellett állítania a termelést, miután kompromittálták. Tavaly a Honda volt kénytelen leállítani az autók gyártását az ohiói és a törökországi üzemeiben, valamint a motorkerékpárok gyártását is fel kellett függesztenie Indiában és Dél-Amerikában.

A mostani kibertámadásról kevés további információ került nyilvánosságra, beleértve a lehetséges gyanúsítottakat is. Fumio Kishida japán miniszterelnök azonban azt mondta, hogy kormánya vizsgálatot indít, beleértve az esetleges oroszországi kapcsolatokat is - számolt be az Arstechnika.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.