Hirdetés
. Hirdetés

A világ 100 legnagyobb bankjának több mint fele már használja a kripto- és blokklánc-technológiát

|

A kripto letétkezelés is a kriptotérbe belépő bankok egyik fő fókuszpontja.

Hirdetés

A kezelt vagyon alapján a 100 legnagyobb bank több mint fele a jelentések szerint befektetője jelentős kripto- és blokklánc-technológián alapuló vállalatoknak és projekteknek. A globális bankóriások a jelentések szerint egyre nagyobb mértékben vesznek részt a feltörekvő kripto- és blokklánc cégekben az iparági projektek és vállalkozások korai és késői szakaszának finanszírozása révén.

A Blockdata, egy blokklánc-piaci hírszerző szervezet kutatása szerint a kezelt vagyon (AUM) alapján legnagyobb 100 bank közül 55-nek van valamilyen formában kitettsége az újszerű technológiában. Ez az érintettség a jelentések szerint a bankok által vagy leányvállalataikon keresztül a kripto- és decentralizált főkönyvi technológiával foglalkozó cégekbe történő közvetlen és közvetett befektetésekre terjed ki.

A Blockdata kutatása szerint a Barclays, a Citigroup és a Goldman Sachs a kripto- és blokklánccégek legaktívabb támogatói közé tartozik, a JPMorgan és a BNP Paribas pedig szintén a feltörekvő terület sorozatbefektetői között van. Ezek a befektetések egy nagyobb trend részét képezik, amely szerint a blokklánc-startupok jelentős támogatásban részesülnek, és a KPMG jelentése szerint a finanszírozási számok már most megduplázzák a 2020-ban regisztrált összeget.

Hirdetés

A kutatás szerint a kripto letétkezelés is a kriptotérbe belépő bankok egyik fő fókuszpontja. Valóban, az AUM alapján a 100 legnagyobb bank közel negyede vagy kripto letétkezelési megoldásokat fejleszt, vagy olyan startupokat támogat, amelyek digitális eszközök letétkezelési szolgáltatásait kínálják.

Amint arról korábban a Cointelegraph beszámolt, több bank az Egyesült Államokban, Ázsiában és Európában kriptopénz letétkezelési platformokat épít a kriptovalutákba való előzetes betörés részeként.

A Blockdata három fő tényezőnek tulajdonította a bankok növekvő kripto- és blokklánc-bevonását: a kriptopénz-startupok égbe szökő profitjának, a szabályozási előrelépéseknek és a banki ügyfelek növekvő igényének a digitális eszközökkel szembeni kitettségre.

Még májusban Yan Zhao, a NYDIG elnöke azt nyilatkozta, hogy az olyan kriptokereskedő óriások, mint a Coinbase hatalmas bevételei miatt a bankok felülvizsgálják a kriptopénzekkel kapcsolatos kezdeti tartózkodásukat. Ez a hatalmas bevételi potenciál annak ellenére van, hogy ezeknek a nagy kriptovállalatoknak lényegesen kisebb csapatok dolgoznak.

A Coinbase 58,09 milliárd dolláros értékével a cikk írásakor a világ 13. legnagyobb bankjának, a Goldman Sachsnak majdnem a felét teszi ki, annak ellenére, hogy a Coinbase csak az utóbbi alkalmazottainak mintegy 4 százalékát foglalkoztatja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.