Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 kétszer olyan biztonságos, mint a Windows 7

|

A fertőzések gyakorisága azt mutatja, hogy a Microsoft hatékonyan erősítette meg az új rendszer védelmét.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft arra hívja fel a figyelmet, hogy a Windows 10 az eddigi legbiztonságosabb Windows-változat. A közlemény a Webroot 2017-es elemzésén alapul.

A Webroot szerint az üzleti felhasználók esetében 2016-hoz képest 2017-ben csökkent a fertőzések száma, mert a Windows 10 keményebb diónak bizonyult, mint elődei.

Ami a konkrét számokat illeti, a fertőzések 15 százalékáért volt felelős a Windows 10, és 63 százalékáért a Windows 7. Átlagban 0,04 vírusfájl jutott egy Windows 10 eszközre, és kétszer annyi a Windows 7-re.

A potenciálisan nemkívánatos alkalmalmazások (Potentially Unwanted Application, röviden PUA) száma januártól decemberig 0,06-ról 0,01-re csökkent, ami azt bizonyítja, hogy a biztonsági javítások, amiket a Microsoft a Windows 10-en végzett, igen hatékonyak voltak.

Az otthoni felhasználók esetében is látványos a különbség az OS-változatok közt. A Webroot szerint a Windows 10 kétszer olyan biztonságos, mint a Windows 7, mivel 2017 végén az otthoni Windows 10 rendszereken a víruselőfordulás 0,07 volt, a Windows 7 gépeken 0,16.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.