Hirdetés
. Hirdetés

Air France tragédiájára utaznak a spammerek

|

Néhány spammer újabb gátlástalan módszert vetett be annak érdekében, hogy a levélszemetüket minél többen nyissák meg.

Hirdetés

Az Air France Rio de Janeiróból Párizsba tartó, 447-es repülőgép-járatának május 31-i katasztrófája világszerte felkeltette az emberek érdeklődését. Mivel a repülőgép tragédiája körül még most is sok a tisztázatlan körülmény, ezért nem csoda, ha a kíváncsiság fokozódik az esemény kapcsán. Pontosan ez az, amit néhány spammer gátlástalan módon elkezdett a saját céljai elérése érdekében felhasználni, ami nem más, mint hogy minél több postafiókba tudják eljuttatni a küldeményeiket, és minél több felhasználóval legyenek képesek a nemkívánatos leveleket megnyittatni.

A McAfee szerint az Air France repülőgépének katasztrófáját emlegető spamek elsősorban újabb hírekkel hitegetik a felhasználókat. Az üzenetek tárgya például a következők lehetnek: "Last seconds of plane", "A-330 blackbox record".

Ebből az email gyanútlan címzettje arra következtethet, hogy ha megtekinti a levelet, akkor olyan információk birtokába jut, amelyek révén a repülőgép utolsó másodperceivel, illetve a feketedoboz által rögzített adatokkal kapcsolatban tudhat meg újdonságokat. Azonban amikor megnyitja a spamet, akkor különböző kanadai gyógyszerek hirdetése tárul elé.

"Mint általában, ezek a spammerek is tiszteletlenek, és nem hezitálnak sokkoló eseményeket is felhasználni a kétes üzleteik reklámozásához." - mondta Francois Paget, a McAfee víruskutatója.

A Websense biztonsági cég arra hívta fel a figyelmet, hogy már találkozott olyan portugál spamekkel, amelyek látszólag a katasztrófával kapcsolatos videóra mutató hivatkozást tartalmaznak. Amennyiben azonban a felhasználó ilyen linkre kattint, akkor egy trójai program töltődik le a számítógépére.

A hír a Computerworld.hu biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.