Hirdetés
. Hirdetés

Android-használók figyelem, kritikus javítást adott ki a Google

|

Az újonnan felfedezett Stagefright 2.0 sérülékenységet javította a fejlesztő.

Hirdetés

Javítófoltokat adott ki a Google az új Stagefright sérülékenységekhez, amelyek egyike az összes Android verziót érinti 2008-ig visszamenően, sokmilliónyi felhasználót sodorva veszélybe. A sebezhetőségeket az a Zimperium biztonsági cég fedezte fel, amely az első Stagefright hibák nyomára jutott még áprilisban. A Google által hétfőn kiadott közlemény szerint egyelőre nincs nyoma annak, hogy a kiberbűnözők elkezdték volna kihasználni a sérülékenységeket. Az újonnan felfedezett hibák csak egy kicsit kevésbé veszélyesek, mint a korábbiak, amelyek lehetővé tették a mobil eszközök feltörését egy speciálisan átalakított MMS üzenettel.


A legújabb, Stagefright 2.0-sként emlegettet biztonsági rés kihasználásához egy meghekkelt weboldalra kell csalniuk áldozataikat a hackereknek, és rá kell venniük őket, hogy lejátszanak egy rosszindulatú videót vagy hangfájlt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.