Hirdetés
. Hirdetés

Az áldozatok: Facebook, Apple, Microsoft

|

A Facebook és az Apple után egy újabb óriást, a Microsoftot is sikeresen megtámadták.

Hirdetés

A Microsoft már a harmadik óriás, amely cybertámadás áldozata lett, méghozzá Java-alapú sebezhetőséget kihasználva. A Facebook és az Apple után a redmondiak is megerősítették blogbejegyzések keretében, hogy hasonló problémába ütköztek az utóbbi időben.

A redmondiakat néhány gépükön sikerült megfertőznie a támadóknak, ugyanakkor a felhasználóikat nem érintette az eset. A Microsoft vizsgálatot indított az ügy felderítésére, amelyben megbizonyosodtak róla, hogy ugyanaz történt velük is, mint a másik két nagy vállalattal. Arra nem találtak bizonyítékot, hogy bármi, felhasználókkal kapcsolatos adat kiszivárgott volna.

A szoftveróriás szerint egyébként nem szokatlan a gépeiket célzó támadások hulláma, ugyanis hasonlót rendszeresen tapasztalnak. A Microsoft dolgozik a biztonság továbbfejlesztésén, és a legtöbb esetben már azelőtt kizárják a támadókat, hogy azok érzékeny adatokig jutnának el. A Microsoft mindenkinek a biztonsági szoftverek frissítését javasolta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.