Hirdetés
. Hirdetés

Az orosz állami tisztviselőknek tilos az Apple-technológiák használata

|

A jelentések szerint a rendkívüli helyzetek minisztériuma csatlakozott az amerikai techóriás által gyártott készülékek használatának betiltására irányuló törekvéshez.

Hirdetés

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma arra utasította alkalmazottait, hogy ne használják az Apple készülékeket munka céljára, teljes tilalmat rendelve el a tárca központi és regionális központjaiban - jelentette szerdán az Izvesztyija című újság.

A lap Alekszandr Kurenkov rendkívüli helyzetek minisztere által kiadott belső dokumentumra hivatkozott, amely 2024. január 10-én lép hatályba. Egy forrás az Izvesztyiának elmondta, hogy az Apple készülékeit azért nem tartják biztonságosnak, mert a cég Oroszországon kívül tárolja a felhasználói adatokat, ami potenciálisan titkos információk kiszivárgását hordozza magában. A minisztérium megjegyezte, hogy jelenlegi eljárásaik védik a bizalmas információkat.

A forrás szerint az iPhone-t használó alkalmazottak általában személyes és munkahelyi kommunikációra egyaránt használják a készülékeket, így a küszöbön álló száműzetés a munkahelyekről igen nagy fejfájást okoz számukra.

Több orosz kormányhivatal is hozott hasonló intézkedéseket az iPhone-ok, iPadek és az Apple ökoszisztéma más elemeinek munkahelyi célú használatának korlátozására vagy betiltására. A nem végrehajtó hatalmi ágak tisztviselőit is figyelmeztették erre.

Hirdetés

Az orosz biztonsági szolgálat, az FSZB júniusban azt állította, hogy leleplezett egy nagyszabású CIA-műveletet, amelynek célja az Apple-eszközöket használó emberek, köztük diplomaták és más, érzékeny adatokhoz való hozzáféréssel rendelkező személyek megfigyelése volt. Azt sugallta, hogy maga a cég is bűnrészes volt, mivel "szoftveres sebezhetőségeket" tett lehetővé, hogy lehetővé tegye a kormányzati behatolást.

"Az Apple-felhasználók személyes adatainak védelmét biztosító deklarált irányelveknek semmi köze a valósághoz" - jelentette ki akkor az orosz ügynökség.

Az Apple technikailag kivonult az orosz piacról az Egyesült Államok és szövetségesei által az ukrajnai konfliktus miatt Moszkva ellen bevezetett szankciók közepette. Termékei azonban továbbra is elérhetőek a reexportprogramokon keresztül.

Egy augusztusi piaci elemzés becslése szerint az iPhone eladások az idei év első felében meghaladták az 1 milliárd dollárt, amivel az Apple lett a vezető mobilmárka Oroszországban, megelőzve a kínai Xiaomit és a dél-koreai Samsungot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.