Hirdetés
. Hirdetés

Az SaaS-beállítások jelentős biztonsági kockázatot jelenthetnek a vállalkozásokra

|

A DoControl új kutatása szerint számos vállalat veszélyeztetheti adatait, ha nem biztosítja be megfelelően SaaS-környezetét.

Hirdetés

A jelentés megállapította, hogy a nagyvállalatok (1001-től 6696-ig terjedő számú alkalmazottal) és a középvállalatok (50-1000 alkalmazottal) 5,5 millió, illetve 1,5 millió eszközt tárolnak SaaS-alkalmazásokban.

Egy másik jelentős szám az, hogy hetente hány tevékenység történik, ami a nagyvállalatok esetében 2 775 000, a középvállalatoknál pedig 55 750 000-re becsülhető. A probléma akkor jelentkezik, amikor a dolgozók meggondolatlanul olyan lépéseket tesznek, amelyek veszélyeztetik a vállalati információkat.

Az érzékeny eszközök manuális nyomon követése régóta a vállalatok legnagyobb rémálma, és a DoControl szerint ez még nagyobb feladat lett. Ennek oka, hogy a vállalat kutatásai szerint a vállalatok közel kétharmadánál (61%) vannak olyan alkalmazottak, akik a cég tulajdonában lévő eszközökön megosztották a személyes e-mailjeiket.

Hirdetés

Emellett vannak olyan döntések is, amelyeket maga a vállalkozás hoz, és amelyek veszélyeztethetik az adatokat. Az információk megosztása harmadik fél vállalatokkal nem garantálja, hogy azok ugyanazoknak az adatvédelmi intézkedéseknek fognak megfelelni, mint amelyeket a vállalat bevezetett.

Az üzleti vezetők még abban is hibásak lehetnek, ha nem tartják fenn az online együttműködési szoftverekben a jogosultságokat, amelyekre egyes munkavállalóknak már nincs szükségük. Ezt tovább ronthatják azok a fájlok, amelyeket továbbra is megosztanak olyan korábbi munkavállalókkal, akik már nem dolgoznak a vállalatnál.

A DoControl elmagyarázza: "A Gartner szerint 2025-re a szervezetek 60 százaléka a kiberbiztonsági kockázatot jelentősen meghatározó tényezőként fogja használni a harmadik féllel folytatott tranzakciók és üzleti megbízások lebonyolításakor.".

Az azonban egyértelmű, hogy a vállalatoknak inkább előbb, mint utóbb el kell kezdeniük a SaaS-környezetük rendbetételét, hogy biztosítsák a lehető legnagyobb ellenőrzés megszerzését és fenntartását - írja a TechRadar.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.