Hirdetés
. Hirdetés

Bármennyire is jól hangzik, ne dőljön be, ha ilyen levelet kap cége a rendőrségtől

|

Az email egy XLL kiterjesztésű, feltehetően rosszindulatú csatolmányt tartalmaz.

Hirdetés

Rosszindulatú csatolmánnyal küldenek emailt a VII. Kerületi Rendőrkapitányság nevében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményben hívta fel a figyelmet a cégek biztonságát veszélyeztető incidensre.

"Ajánlatkérés, szám: 22-0822-0391" tárggyal 2022. augusztus 22-én többen kaptak olyan megtévesztő emailt, amelynek állítólagos feladója a VII. Kerületi Rendőrkapitányság "közkapcsolati munkatársa". Az email egy XLL kiterjesztésű, feltehetően rosszindulatú csatolmányt tartalmaz, ezt jelenleg informatikai szakemberek vizsgálják - tájékoztatta lapunkat a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Bár a feladó emailcíme és az üzenet egyes formai elemei megtévesztők, az emailt nem a rendőrség küldte:

Egy ajánlatkérés így nem történik, ilyen nevű személy nem dolgozik a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, mint ahogyan "közkapcsolati munkatárs" beosztás sem szerepel a BRFK állománytáblájában.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt tanácsolja, hogy aki ilyen üzenet kapott, ne nyissa meg a csatolmányt, és törölje az emailt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.