Hirdetés
. Hirdetés

Bevehetetlen a Tresorit erődje?

|

Hiába emelte több mint a duplájára a tétet, még az MIT hackerei sem voltak képesek feltörni a Tresorit rendszerét.

Hirdetés

A biztonságos felhőszolgáltatást nyújtó hazai startup, a Tresorit versenyt hirdetett: 25000 dollárt kínálnak annak, aki meg tudja törni a rendszerüket. Felhívásukra rövid idő alatt 49 ország 700 hackere jelentkezett - köztük olyan neves intézmények, mint az amerikai MIT, Stanford vagy Princeton egyetem.

 

Az áprilisi piacra lépés óta eltelt 8 hónapban a vállalat bizonyította technológiájának biztonságosságát - ma pedig bejelentette a Pro verzió bevezetését is. A fizetős csomagok 100GB-tól indulnak, havi 9.99 eurós áron. A bevezető akció keretében azonban az év végéig regisztrálók 6 hónapon keresztül féláron vehetik igénybe a szolgáltatást. A fizetős verzió elindítása fontos stratégiai döntés mentén született: a vállalat ezen túl nem csak az egyéni felhasználókra koncentrál.

“A termék olyan érettségi szakaszba lépett, hogy lehetővé vált az üzleti világ felé való nyitás. Bízunk a rendszerünkben, hiszen a saját fejünkre kitűzött vérdíj ellenére már 6 hónapja töretlenek vagyunk”, mondja Lám István, a vállalat alapítója és ügyvezetője.

A Tresorit szabadalmaztatott biztonsági technológiájának lényege, hogy kliens-oldali, megosztható titkosítási megoldást kínál. Állításuk szerint ezzel biztosítja, hogy felhasználóik adataihoz a legjobb hackerek, de még az amerikai titkosszolgálat, az NSA emberei sem tudnak hozzáférni. A technológia világszintű egyedisége abban rejlik, hogy mindez akkor is igaz, ha a felhasználó megosztja a fájlokat, vagy mobileszközről fér azokhoz.

A Tresorit mindezek révén méltán vált népszerűvé azok körében, akiknek fontos a digitális magánszférájuk, és megrémítette őket az elmúlt hónapokban kipattant nemzetközi megfigyelési botrány. Sokan a Google Drive-ot vagy a Dropboxot hagyják maguk mögött a szolgáltatásért. Sikerüket jól mutatja, hogy az elmúlt időszakban havi 20%-al nőtt felhasználói bázisuk.

A Tresorit kriptográfiai megoldása az üzleti szféra számára is vonzó. Segítségükkel ugyanis azok a cégek, amelyek adatkezelési eljárásaikkal biztonsági vagy törvényi kötelezettségeknek kell, hogy megfeleljenek, kezükben tarthatják a bizalmas adatok fölötti irányítást. Sok vállalat számára pedig az sem mellékes, hogy a cég szerverei az Európai Unióban találhatóak, így nagyobb biztonságban érezhetik magukat az NSA-botrányfényében.

“Élénk érdeklődéssel találkozunk olyan iparágakban, ahol egyrészt fontos, hogy az adatokat maximális biztonságban tudják, másrészt viszont a munkatársak sokat vannak távol az irodától, távmunkát végeznek, vagy épp gyakran osztanak meg az üzleti partnerekkel érzékeny adatokat.” – mondja Lám.

A kis- és középvállalatok megcélzásával párhuzamosan a Tresorit iparág-specifikus szolgáltatások bevezetését is tervezi. Az üzleti felhasználóknak szóló funkciók közül jövőre várható többek közt az időpecsételés, az e-aláírások, illetve kézbesítési igazolások bevezetése. Terveik közt szerepelnek továbbá olyan nagyvállalati ügyfelek számára szükséges megoldások is, mint az auditálhatóság, illetve a központi adminisztrációs felület.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.