Hirdetés
. Hirdetés

Biztonsági hiba minden Windowsban, a javítás csak áprilisban jön!

|

A Microsoft a jövő havi frissítő keddre ígéri a foltot.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft hivatalosan is elismert egy olyan, távhozzáférési kódvégrehajtással kapcsolatos sebezhetőséget, ami minden Windows-változatot érint.

A cég azt ígéri, hogy a javítást az áprilisi frissítő kedden kapjuk kézbe.

A biztonsági hiba az Adobe Type Manager Library-ben található, amelyet a Windows a fontokhoz használ. A Windows 10, a Windows 8.1 és a Windows 7 is támadható a résen keresztül.

A sebezhetőséget a hekkerek többféle módon is kihasználhatják: például rávehetik a felhasználót, hogy nyisson meg egy speciálisan előkészített dokumentumot, vagy nézze meg a betekintő ablakban.

A javításra azonban egy darabig még várnunk kell, mert a Microsoft nem akar eltérni a hagyományos ütemezéstől, és csak a havi frissítő kedden küldi szét a foltot. A felhasználók viszont addig is tehetnek azért, hogy megakadályozzák a támadásokat: a Microsoft tanácsadó oldalán erre vonatkozólag részletes leírást közöl.

A következő frissítő kedd április 14-én esedékes, ám a Windows 7-rendszerek ekkor már nem részesülnek a javításban, mivel támogatásuk lejárt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.