Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságosabb lett a Dropbox

|

Az U2F szabványú kulcs használata a legjobb megoldás ott, ahol kiemelt biztonságra van szükség.

Hirdetés

A kétlépéses azonosítást tartják az egyik legjobb biztonsági megoldásnak az online világban, a Dropbox azonban még ezen is túltesz új szolgáltatásával, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók Universal 2nd Factor (U2F) szabványú biztonsági kulccsal hitelesítsék magukat. Ez azt jelenti, hogy egy USB sticket használhatnak annak bizonyítására, hogy azok, akinek mondják magukat. Bár a legtöbb felhasználó számára elegendő a kétlépéses azonosítás, a biztonsági kulcsok a Dropbox szerint erősebb védelmet nyújtanak a bejelentkezési adatok ellopására szakosodott adathalászati támadások ellen. Ugyanis titkosított kommunikációt használnak, és csak akkor működnek, ha a felhasználó a legális Dropbox webhelyre jelentkezik be.

A szolgáltatást igénybe venni kívánó Dropbox felhasználóknak olyan biztonsági kulcsra van szükségük, amely megfelel a FIDO Alliance Universal 2nd Factor (U2F) szabványának. Jelenleg a biztonsági kulccsal való hitelesítést a Chrome böngészőben lehet csak elvégezni. Miután konfigurálták a Dropboxot a biztonsági kulcs használatára, a felhasználók egyszerűen behelyezik a USB sticket a számítógép USB portjába, amikor a szolgáltatás erre kéri őket a jelszó megadása után.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.