Hirdetés
. Hirdetés

Blokklánc-alapú hálózaton keresztül szolgáltat adatokat védjegy- és designoltalmakról az SZTNH

|

Eltökéltek az új technológiákban rejlő lehetőségek feltárásban.

Hirdetés

Ezentúl blokkláncalapú hálózaton keresztül szolgáltat adatokat védjegy- és designoltalmakról a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).

A hatóság kilencedikként csatlakozik a blokklánchálózathoz az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO), Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után. Ezáltal a publikus magyarországi adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában. Az SZTNH a lajstromában vezetett mintegy 145 ezer védjegy- és csaknem ezer designoltalomhoz kapcsolódó adatokat az új blokklánc-technológia segítségével tölti fel az EUIPO adatbázisába.

A közleményben Farkas Szabolcs, az SZTNH elnöke kifejtette, a hivatal eltökélt az új technológiákban rejlő lehetőségek feltárásban és igyekszik a digitalizációban rejlő legtöbb lehetőséget kiaknázni a nemzetközi partnerekkel karöltve. Ezt a célt szolgálja a közelmúltban a Szellemi Tulajdon Világszervezetével kötött, az országos és regionális adatbázisokkal, jobb adatminőséggel, valamint könnyebb és gyorsabb adatcserével járó megállapodásuk, illetve a mostani csatlakozásuk is a blokklánc alapú technológiához.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.