Hirdetés
. Hirdetés

Boltokba kerül a crowdfoundingos biztonsági rendszer

|

Hatalmas sikert ért el a Canary, több amerikai viszonteladó is forgalmazni fogja.

Hirdetés

A Canary pénzgyűjtő kampánya 2013 nyarán jelent meg az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon azzal a céllal, hogy 34 napon belül 100.000 dollárt gyűjtsenek össze egy olcsó, bárki számára elérhető otthoni biztonsági rendszer létrehozásához.

Hirdetés

A projekt olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy több mint 7000 ember adományozott összesen közel 2 millió dollárt. 2014 októberében a Canary leszállította az utolsó rendszereket is a támogatóknak, most pedig olyan megállapodást kötött, ami szinte páratlan a crowdfounding projektek történetében.

A tengerentúlon ugyanis 4 viszonteladó-óriás, a BestBuy, a Home Depot, az Amazon és a Verizon is árulni fogja a berendezést.

A Canary alapítója szerint a biztonságtechnikai piacot a nagy vállalatok uralják, akik vagy megbízható, ugyanakkor drága rendszereket, vagy olcsó, az ügyfelek által összeállítható, de nem túl megbízható felszereléseket árulnak.

A tervek szerint a Canary képes az előbbi rendszerek hatékonyságát ötvözni utóbbiak megfizethető árával. A támogatók 199 dollárt kapták meg a Canaryt, a boltban pedig mindössze 249 USD-t kell fizetni érte.

Egy átlagos biztonsági rendszer ajtókra, ablakokra szerelhető szenzorokat, illetve mozgásérzékelőt tartalmaz valamint füst és szénmonoxid érzékelőket, amik mind egy központi irányítóegységgel kommunikálnak. Ezeket egészítik ki videó kamerák, a tartalék áramforrás, a wifi és GSM kapcsolat, valamint a többnyire igen drága felhőszolgáltatás.

 

A Canary rendszere azonban mindezt egymagában hordozza, igaz tartalék áramforrása és GSM modulja nincs, azaz ha valaki elvágja az áramot, azzal a rendszer egyelőre nem tud mit kezdeni. A tervezők folyamatos kapcsolatban állnak a vásárlóikkal és fejlesztik a rendszert. A teljesen autonóm otthonokat vezérelni képes megoldásra jelenleg nincs nagy kereslet, de a jövőben úgy tervezik ilyen jellegű képességekkel is felruházzák a Canaryt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.