Hirdetés
. Hirdetés

Botnet-fészek Magyarország

|

42 százalékkal nőtt a célzott támadások száma a tavalyi évben - áll a Symantec legfrissebb internetbiztonsági jelentésében.

Hirdetés

A jelentés szerint a támadások elsőszámú célpontjai immáron nem a kormányok, hanem a nagyvállatok és a KKV-k, amik az esetek 31 százalékában kerültek a bűnözők célkeresztjébe. Aggasztó jelenség az is, hogy már nem a cégvezetők élveznek prioritást, hanem a szellemi tulajdon előállításával foglalkozó alkalmazottak, mérnökök, szakértők vagy a kereskedelmi osztályok munkatársai.

 

“A jelentésünk megállapítja, hogy a kiberbűnözők ebben az évben sem vesztettek a lendületükből: folyamatosan új módjait keresik annak, hogy különféle méretű szervezetektől információkat lopjanak” - mondta Teasdale Harold, a Symantec magyarországi és szlovéniai országmenedzsere. “A támadások egyre kifinomultabbak, az IT-szektor fejlődése pedig egyre összetettebb újdonságokat szül – ez a kettős tendencia proaktív viselkedésre kényszeríti a vállalkozásokat. Az információrobbanás, a virtualizáció, a mobilitás, a felhőalapú technológiák és általában az IT, egyre szélesebb körű felhasználása miatt a cégeknek teljes mélységében kell átgondolniuk a biztonsági óvintézkedéseket annak érdekében, hogy a jövőben is a támadók előtt tudjanak járni.”

A jelentés legfőbb megállapításai: A kisebb vállalatok egyértelműen sebezhetőbbek, köszönhetően annak, hogy nincsenek megfelelő biztonsági előírásaik és infrastruktúrájuk; A támadások előtt a rosszindulatú programok készítői komoly megfigyelés alá vonják a leendő áldozatot; A platformok sérülékenysége nem függ össze szorosan a mobilok fenyegetettségével; A nulladik napi támadások száma tovább nőt 2012-ben; Magyarország igazi botnet-fészek, csak Budapesten 34.421 botot regisztráltak, és valamennyi támadástípust összegezve hazánk a “világranglista” 23. helyét foglalja el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.