Hirdetés
. Hirdetés

Brutális adattörlés az NSA-nál

|

Több száz millió hívás és SMS adatait semmisítették meg. Állítólag technikai problémák miatt kellett törölni őket.

Hirdetés

Hirdetés

"Techikai rendellenességek" miatt törölte az NSA nyilvántartásából azt a több millió telefonhívást és SMS-t, amit mobilcégektől gyűjtött be, amit az ügynökségnek egyáltalán nem is lett volna szabad birtokolnia.

A törölt mennyiség pontos száma nem ismert: a The New York Times százmilliós nagyságrendről beszél, az Associated Press több, mint 685 milliót említ.

Nyilvános közleményében az NSA azt állítja, hogy azért kezdte törölni a 2015 és 2017 között gyűjtött hívásokat, mert a hívásadatokban (call detail record; CDR) technikai problémákat észleltek. A jó és a rossz hívásadatok szétválogatására nem találtak technikát, ezért az illetékes hivatalokkal, köztük az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával folytatott konzultáció után úgy döntöttek, leghelyesebb, ha mindent megsemmisítenek.

Az ügynökség elvileg a személyközi kapcsolatok feltérképezésére gyűjtötte a hívásokat, hogy rejtőzködő terroristákat buktasson le vele. 2017-ben azonban szigorodott a törvény, és csak a célzott adatgyűjtést tette lehetővé az ügynökség számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.