Hirdetés
. Hirdetés

Csótány formájú mini kémrobotot készítettek az oroszok

|

Másodpercenként 30 centiméteres sebességgel rohangál a katonai felderítésre és életmentésre szánt géprovar.

Hirdetés

Orosz kutatók rovar formájú katonai felderítő minirobotot fejlesztettek ki, amely a tervek szerint a rászerelhető aprócska kamerával kémkedik majd az ellenséges vonalak mögött, illetve jól használható lesz katasztrófák esetén a túlélők felkutatására, értesült a Newsweek. A tíz centi hosszú, csótány formájú, terepszínű álcázással ellátott gépbogár rendkívül fürge, másodpercenként 30 centiméteres sebességre képes. Beépített érintésérző és érintés nélküli szenzoraival észleli az útjában lévő akadályokat. A prototípus egyelőre 20 percig bírja szuflával, de a fejlesztők szándéka az üzemidő jelentős meghosszabbítása. A kis robot teljesen önálló működésre vagy egy előre meghatározott útvonal bejárására egyaránt alkalmas lesz.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.