Hirdetés
. Hirdetés

Drámaian erősödnek a DDoS támadások

|

Tavalyhoz képest az idei második negyedévben többszörösére nőtt az átlagos méretük.

Hirdetés

Hirdetés

A DDoS ellenes biztonsági megoldásokkal foglalkozó NexusGuard közzétette az idei második negyedévre vonatkozó elemzését a DDoS támadások változásairól.

Ezek szerint 2018. második negyedévében a DDoS támadások száma drámain nőtt mind az átlagos, mind a maximális méretet tekintve az előző évhez képest.

A 2018 FIFA World Cup, a Verge Network és a kriptovalutával foglalkozó vállalkozások elleni támadások ereje az ötszörösére nőtt.

A kibertámadások számának növekedése mögött elsősorban a Satori (a Mirai rosszindulatú kód egy variádiója), és az Anarchy botnetek állnak, az átlagos támadásméret megtöbbszöröződéséért pedig a TCP SYN alapú elárasztások a felelősek.

A Nextguard elemzése szerint a DDoS támadások átlagos mérete a tavalyi 4,10 gigabit/másodpercről idén 26,37 gigabit/másodpercre, a maximális méret pedig 63,70 gigabit/másodpercről 359 gigabit/másodpercre nőtt.

A kutatók statisztikát készítettek a támadások indításának helyéről is. Itt az Egyesült Államok és Kína vezet: előbbi a támadások 20, utóbbi a 16,7 százalékáért felelős.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.