Hirdetés
. Hirdetés

Drasztikus korlátozásra készül Androidon a Google

|

Teljesen meg akarja tiltani a Play Áruházon kívüli appok telepítését. De nem minden felhasználónak, hanem csak azoknak, akik a Speciális védelem szolgáltatást választják.

Hirdetés

Hirdetés

A Google Speciális védelem programja azoknak kínál extra biztonságot, akik a leginkább ki vannak téve a célzott támadásoknak: újságíróknak, aktivistáknak, vezető üzletembereknek és politikusoknak.  A program fokozott védelemben részesíti a Google-fiókokat, és ezt olyan technikákkal éri el, mint a hardverkulcsos hitelesítés, illetve az alkalmazás-hozzáférések korlátozása.

Rövidesen újabb elemekkel bővülhet a program.  A legdrasztikusabb ötlet az, hogy a védelmi szolgáltatás teljesen megtiltaná a Play Áruházon kívülről származó alkalmazások telepítését.

Mielőtt olvasóink a szívükhöz kapnánk, sietünk mindenkit megnyugtatni, hogy ez nem egy általános érvényű szabály lenne, hanem csupán választható, opcionális szolgáltatás, amit a fiókjuk biztonságáért különösen aggódó felhasználóknak kínál a Google.

Ugyanakkor a részletek még kidolgozásra várnak, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy valóban megvalósul az elképzelés. És ha megvalósul is, nem lesz kötelező - akinek nem tetszik, annak nem muszáj majd használnia.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.