Hirdetés
. Hirdetés

Egy fitness app élő céltáblát csinál a használóiból

|

A Polar Flow felfedi a közel-keleten harcoló katonák tartózkodási helyét. Információi aranyat érnek a terroristáknak.

Hirdetés

Hirdetés

A fitness appok rengeteg hasznos információval segítik a testedzést, de ha infóik rossz kézbe kerülnek, veszélyesek is lehetnek.

A Bellingcat nyomozó site tárta fel, hogy a Polar Flow app simán felfedi a tréningező személyek tartózkodási helyét, legyen az titkos katonai támaszpont, hírszerző ügynökség, katonai repülőtér, nukleáris fegyvereket tároló katonai raktár, vagy nagykövetség.

A Bellingcat szerint a gondot a Polar azon szolgáltatás okozza, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy nyomon kövessék azok edzésmunkáját, akik mindezt nyilvánosan megosztják a Polar Flow Explore térképén.

Láthatjuk például, hogy valaki egy iraki reptér mellett kocog, nem messze egy katonai bázistól, valamint azt, hogy ugyanaz a személy Hollandiában is szívesen fut, és mindezek tetejébe még azt is, hogy hol kezdte, illetve hol fejezte be a kocogást. A terroristák hálásan köszönik ezeket az információkat.

A gyártó szerint ők nem felelősek az adatkiszivárgásokért, de mindenesetre felhívják a figyelmet az appok körültekintő használatára.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.