Hirdetés
. Hirdetés

Egyre komolyabb vádakkal kell szembenéznie a WikiLeaks alapítójának

|

Az amerikai bíróságok nemzetközi hacker-csoportokkal való együttműködés miatt tovább bővítették Julian Assange bűnlajstromát.

Hirdetés

Tavaly áprilisban tartóztatták le Londonban az Egyesült Államok történetének legnagyobb adatszivárogtatása mögött álló Julian Assange-t, a WikiLeaks alapítóját. A férfi azóta a brit hatóságok őrizetében van, bár az USA meglehetősen sürgeti a kiadatását, hiszen az ottani bíróságok már egy kifejezetten terebélyes vádlistát állítottak össze számára, mely most újabb pontokkal bővült. 

Hirdetés

Az Alexandriai Szövetségi Legfelsőbb Bíróság szerdán tovább részletezte Assange vádiratát, és ugyan újabb vádakat nem adtak hozzá, de az összeesküvés kiterjedését részletezték benne. Ezt azzal indokolták, hogy a vádlott, és még többen a WikiLeaksnél hackereket toboroztak és megegyeztek velük, hogy azok a WikiLeaks számára törjenek be különféle állami és szövetségi szervezetek, vagy kapscolódó cégek és személyek számítógépeire.

Összesen 18 vádpontot hoztak fel Assange ellen, ezek között az államellenes összeesküvés mellett a kémkedés is szerepel, mivel a férfi nemzetközi hacker-csoportokkal, többek között az Anonymusszal és a LulzSec-kel is együttműködött, hogy titkosított adatokhoz férhessen hozzá - ez utóbbi szervet vezetője akkoriban már együttműködött az FBI-jal.

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma az esetet az ország történetének legkiterjedtebb adatszivárgásának nevezte, melynek következtében hírszerzési-, katonai- és egyéb kormányügynökségek érzékeny adatai kerültek nyilvánosságra. Nem tudni, hogy mikor kerülhet pont az ügy végére, ugyanis Assange letartóztatása óta az Egyesült Királyság hatóságainak őrizetében van, és nincs hír arról, hogy mikor tervezik kiadni őt az amerikai igazságszolgáltatás részére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.