Hirdetés
. Hirdetés

Egyre több a hiba a Microsoft és az Apple programjaiban

|

A Zero Day Inititive most közzétett adatai szerint a Microsofttal kapcsolatos hibajelentések száma 121 százalékkal nőtt.

Hirdetés

Hirdetés

A Zero Day Initiative (ZDI) az idei évben már több, mint egymillió dollárt fizetett kutatóknak a sebezhetőségekről szóló jelentésekért

Az idei év első hat hónapjában a ZDI hatszáz jelentést közölt; 2017. ugyanezen időszakában ez a szám még csak 451 volt, vagyis az idei év már most 33 százalékkal meghaladja az előző esztendő termését, holott 2017. rekordév volt a ZDI történetében.

Ami a nagy fejlesztőket illeti, a Microsoftttal kapcsolatos hibajelentések száma döbbenetes mértékben: 121 százalékkal nőtt. Nagy részük a böngészőkkel, így az IE-vel és az Edge-el kapcsolatos. Ugyanakkor a ZDI felhívja a figyelmet arra, hogy a cég idén csak nyolc százalékkal több javítást adott ki, mint tavaly.

Az Apple hibáinak számára 28,5 százalékkal csökkent, ez a szám azonban megtévesztő, ugyanis nem veszi figyelembe a tavalyi Pwn2Own méretét (ez a Zero Day Initiative szokásos évi hekkerversenye). Ha a tavalyi és idei Pwn2Own termésétől eltekintünk, az Apple-hibák számában a növekmény 36 százalék, amire szintén nem lehet büszke a nagynevű fejlesztő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.