Hirdetés
. Hirdetés

Egyre több bizalmas adatot kérnek a kormányok az Apple-től

|

A cég most közzétett adatigénylési jelentése szerint 2018 első felében majdnem tíz százalékkal nőtt a mobilokra, és 25 százalékkal a felhasználói fiókokra vonatkozó adatigénylések száma.

Hirdetés

Hirdetés

Az Apple minden eddiginél nagyobb átláthatóságra törekszik a céghez befutó adatigénylések terén. Korábban csak PDF-en adta ki jelentéseit, mostantól viszont új, interaktív webhely segíti az adatok értelmezését.

A legfrissebb transzparencia jelentés 2018 első hat hónapjára terjed ki. Minden olyan adatot felsorol, amit az Apple-től kértek a különböző kormányok.

Ötven országból összesen 32342 adatigénylés futott be a céghez - kilenc százalékkal több, mint egy évvel korábban -, és a kormányok 163823 eszközzel kapcsolatban kértek adatokat.

Az Apple a kérések nyolcvan százalékát elégítette ki. A cég szerint ezek a kérések olyan azonosítókra vonatkoztak, mint például a termék sorozatszáma.

Meglepő módon a legtöbb - szám szerint 13704 - igény Németországból érkezett, és csak második az Egyesült Államok 4570 adatkéréssel. A németeknek főleg az ellopott iPhone-ok utáni alapos nyomozásokhoz volt szüksége ilyen sok adatra.

Az eszközök mellett felhasználói fiókokra vonatkozó kérések is befutottak: számuk 4177 volt, 25 százalékkal több, mint korábban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.