Hirdetés
. Hirdetés

Életveszélyes lehet a Snapchat új funkciója

|

A Snap Map térképen jeleníti meg helyünket. Sajnos, akkor is, amikor nem is számítunk rá.

Hirdetés

A Snapchat a héten mutatta be új Snap Map eszközét, amellyel egy térképen megoszthatjuk ismerőseinkkel tartózkodási helyünket. A szolgáltatásról takaros videó készült, amely az Our Storyban posztolt snappek helyének megosztására koncentrált.

Azt viszont nem hangsúlyozta ki, hogy ha nem vigyázunk, a Snap Map folyamatosan tudatja pontos tartózkodási helyünket mindazokkal, akik az ismerősök listáján szerepelnek. A térkép ugyanis minden alkalommal megjeleníti a helyzetünket, amikor megnyitjuk az alkalmazást, és nem csak akkor, amikor a snappeket megosztjuk.  Aki tehát úgy dönt, hogy közzéteszi pozícióját a Snap Mapen, számítson rá, hogy tartózkodási helye a Snapchat app minden megnyitásakor frissülni fog!

Brit gyerekvédelmi szakemberek már figyelmeztettek rá, hogy kamaszoknál milyen veszélyes lehet a tartózkodási hely megosztása boldog-boldogtalannal, de idősebbeknél sem kockázatmentes a dolog. Akik úgy dönt, hogy inkább kimarad a mókából, telepítéskor a Ghost Mode-ot válassza -- ezt utólag, a jobb felső sarokban lévő beállító fogaskerékre koppintva is megtehetik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.