Hirdetés
. Hirdetés

Ennek minden Android mobilos örülni fog

|

A Google folyamatosan erősíti szoftveráruháza védelmét, és emellett naponta ötvenmilliárd appot ellenőriz, hogy kiszűrje a kártékonyakat.

Hirdetés

Hirdetés

A Google új adatokat tett közzé arról, hogyan igyekszik szavatolni az androidos felhasználók biztonságát, és milyen körültekintéssel vizsgálja át a szoftveráruházából letölthető appokat.

Tavaly a Google 55 százalékkal több appot utasított vissza, mint egy évvel korábban, az alkalmazás-felfüggesztéseknél pedig 66 százalékos volt a növekedés. Ez a szigor olyan appokat érintett, amelyeket valamilyen ártalmas tevékenységre, például felhasználói adatok gyűjtésére, illetve kéretlen reklámok megjelenítésére fejlesztettek ki.

A lefülelt appok számának növekedése annak köszönhető, hogy a Google a korábbiaknál is komolyabban veszi az ellenőrzést, és automatizált védőintézkedéseket is életbe léptetett a szűrés szigorítására.

A cég arra is figyel, hogy a letöltésre engedélyezett appok később se kaphassanak kártékony frissítést, vagy funkciómódosítást.

A Google Play Protect rendszer naponta nem kevesebb, mint ötven milliárd Android appot ellenőriz, ami a cég szerint azt jelenti, hogy a Google Play Áruházból nyolcad akkora eséllyel tölthetünk le kártékony appot, mint más szoftverforrásból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.