Hirdetés
. Hirdetés

Ezért vigyázzunk nagyon a PIN-kódra

|

A bankkártyákkal visszaélő csalóknak a mágnescsík adataira és a PIN-kódra egyaránt szükségük van ahhoz, hogy hozzá tudjanak férni az ügyfelek pénzéhez.

Hirdetés

Ezért is fontos, hogy készpénzfelvételnél minél kevésbé legyen látható, amikor a PIN-kódot beütjük az ATM-be, figyelmeztetett az óvatosságra Jakab Péter bankbiztonsági szakértő az M1 tévécsatorna műsorában. A szakembert arról kérdezték, hogy magyar bankkártya-tulajdonosok adataival éltek vissza ismeretlenek júliusban, száztíz ügyféltől összesen mintegy egymillió forintot loptak el indonéziai és dominikai bankterminálokon keresztül. Jakab Péter elmondta: a feltételezések szerint ebben az esetben a csalók egy vagy néhány ATM-re szereltek fel olyan speciális készülékeket, amelyekkel meg lehet szerezni a számlatulajdonosok adatait. Kifejtette, hogy a mágnescsík adattartalmának és a kártya PIN-kódjának birtokában úgynevezett nyers kártyát gyártva élnek vissza a csalók az adatokkal. Mivel ezekben az esetekben az ügyfelek vétlenek, a bankok megtérítik a kártyacsalók által okozott károkat. Szerencsére csak sok millió szabályos tranzakcióra esik egy-egy ilyen jellegű visszaélés.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.