Ezt a Twitter-üzenetet az ellenségünknek sem kívánhatjuk

|

Figyelmeztette a Twitter néhány felhasználóját, hogy valószínűleg valamely állam által szponzorált hackerek célpontjává vált.

A mikroblog szolgáltatás a Tor hálózat használatát ajánlotta a pórul járt twitterezőknek, ugyanakkor előfordulhat, hogy fiókjukat már zárolták. A Twitter most első alkalommal küldött ilyen tartalmú üzeneteket, a Google és a Facebook korábban már kénytelen volt hasonló figyelmeztetéseket kiadni. A szolgáltatás egész pontosan azt írta a figyelmeztetésben, hogy úgy véli, ezek a szereplők (amelyek lehetséges, hogy kapcsolatban állnak egy kormánnyal) megpróbáltak információkat - e-mail-címeket, IP-címeket és telefonszámokat - szerezni.

Az nem ismeretes, hogy hány felhasználó kapott ilyen figyelmeztetést, a Twitter csak annyit jegyzett meg ezzel kapcsolatban, hogy a probléma csupán a fiókok egy kis csoportját érinti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.