Hirdetés
. Hirdetés

Ezzel a Teslával rossz boltot csinálna!

|

Az Agent Tesla névre hallgató trójai jelszavakat lop és videókat is rögzít. A kártékony kód RTF dokumentumokkal terjed.

Hirdetés

Hirdetés

RTF dokumentumokkal terjedő kártékony kódot azonosított a Cisco Talos Intelligence Group. A bűnözők az Office CVE-2017-11882 sebezhetőségére építik kampányukat, amelynek elsőrendű célja belépési azonosítók megszerzése.

A sebezhetőség a Microsoft Office 2007 Service Pack 3-ban, a Microsoft Office 2010 Service Pack 2-ben, a Microsoft Office 2013 Service Pack 1-ben és a Microsoft Office 2016-ban található, és a támadók RTF dokumentumok segítségével használják ki.

Az RTF formátum ugyan nem támogatja a makrókat, viszont az OLE objektumokat igen, és ezekkel is eljuttatható kártékony tartalom az áldozatok gépre.

A Cisco Talos kutatói szerint az Agent Tesla  trójai jelszavakat, belépési adatokat gyűjt olyan programokhoz, mint a Chrome, a Firefox és a Microsoft Outlook, emellett  videókat is rögzít, képernyőfotókat készít, és a vezérlő szerverről letöltött további kártékony eszközöket telepít a gépre.

A vírusterjesztési kampány nagy profizmusról árulkodik: a bűnözők sokféle, egyedileg átalakított kódot használnak, és fejlett technikákkal  játsszák ki a vírusellenes programok éberségét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.