Hirdetés
. Hirdetés

Ezzel a trükkel kerülnek a vírusok a mobilra

|

A kártevőt egy másik kód csempészi az eszközre, amit egy hivatalosan letöltött applikációval kapunk. A technika csak a Google Play Store appjaira működik, az Apple szűrője sokkal megbízhatóbb.

Hirdetés

Hirdetés

A Bleeping számítógépes segélyoldal új jelentése szerint a rosszindulatú mobilappok fejlesztői egy meglepően hatékony trükkel csempészik vírusaikat a Google Play Store-ba, onnan pedig a mobilunkra.

A módszerhez egy droppernek (többértelmű szó, cseppentőt és hívatlan vendéget is jelent) nevezett kódot használnak, ami egy appba elrejtve kerül a mobilra. Működése a trójaiakhoz hasonlít: nem indít támadást az eszköz ellen, csupán megnyitja az ajtót az igazi vírus előtt.

Mielőtt egy appot a Google Play Store-ba felvesznek, Google lefuttat rajta egy biztonsági tesztet, ez azonban nem szűri ki az appba csomagolt droppert, ami közvetlenül nem tesz kárt a rendszerben. Ráadásul egyes programozók olyan óvatosak, hogy még időzítővel is ellátják a kódot, így az nem lendül azonnal akcióba.

Az Apple App Store-ja sokkal szigorúbban szűr, és az Apple azt sem engedi meg, hogy iOS appok letöltsenek, telepítsenek és végrehajtsanak kódokat, ami kihúzza a talajt a dropperek lába alól.

Ha a Google valóban harcolni akar az Android mobilokat ellepő kódok ellen, előbb-utóbb maga se tehet másként.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.