Hirdetés
. Hirdetés

Felturbózza a Microsoft a Chrome-böngészőt

|

Elhozta a Microsoft saját Edge böngészőjének egy ütős funkcióját a rivális Chrome-ba egy kiegészítővel, amely jelentősen javítja az utóbbi adathalászat elleni védelmét.

Hirdetés

A Windows Defender Browser Protection (WDBP) nevű ingyenes kiegészítő a Chrome Windows- és macOS-változatához tölthető le, és hasonlóan az Edge épített védelemhez, a SmartScreen technológiára épül. Ez figyelmezteti a felhasználókat a számítógépekre rosszindulatú programokat letöltő, potenciálisan veszélyes weboldalakra, valamint az e-mailekben küldött, nyilvántartott adathalász címekre mutató hivatkozásokra.

Hirdetés

A kiegészítő oldalán a Chrome internetes áruházban az olvasható, hogy a Windows Defender Browser Protection kiegészítő segít megvédeni az olyan online fenyegetésektől, mint az adathalász levelek és a rosszindulatú programokkal a számítógépünket megfertőző wboldalak. Ha egy e-mailben található rosszindulatú hivatkozásra kattintunk, egy olyan weboldalt kívánunk meglátogatni, amely valamilyen trükkel arra próbál minket rávenni, hogy bizalmas pénzügyi vagy személyes információt adjunk meg, vagy egy olyan webhelyre akarunk navigálni, amely rosszindulatú programot akar telepíteni a számítógépünkre, a Windows Defender Browser Protection megvéd minket ezektől, ha az adott hivatkozás megtalálható a listáján. Ilyenkor a kiegészítő egy vörös figyelmeztető képernyőt jelenít meg, tudomásunkra hozva, hogy böngészési úticélunk kártékony, így egy kattintással visszaléphetünk, megkímélve magunkat a kellemetlenségektől.

Jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy vajon miért turbózza fel a Microsoft a rivális Chrome-böngésző adathalászat elleni védelmét? Biztonsági szakértők szerint azért, mert komoly választás elé került: megvédje a lehető legtöbb Windows-használót, vagy csak azokat, akik a Edge-böngészőt futtatják? Márpedig az Edge használati aránya az összes böngésző között csupán százalék, és a Windows 10-et futtatók között is csupán 13 százalékos a részesedése a NetApplications adatai szerint. Ugyanakkor a Chrome 61 százalékon áll.

További előnyt jelenthet a Microsoft számára, hogy a kiegészítő révén (már amennyiben minél többen telepítik azt a Chrome-használók) rengeteg információhoz jut azzal kapcsolatban, hogy milyen rosszindulatú tartalmakkal és adathalászati próbálkozásokkal szembesülnek az internetezők, így például javítani tudják a Google-féle G Suite-tal rivalizáló Office 365 Exchange e-mail szolgáltatás védelmét.

Ugyanis a Microsoft a SmartScreen technológiát nem csupán az Edge és Internet Explorer böngészőkbe integrálta, hanem az Outlook.com webes e-mail szolgáltatásba, az Outlook e-mail kliensbe (ez fontos része az Office 365-nek), valamint az Exchange e-mai szerverbe is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.