Hirdetés
. Hirdetés

Fertőzött appok a Google Play Store-ban!

|

Ezúttal nyolcat talált az ESET. A vírus többlépcsős technikával kerítette hatalmába az Android mobilokat.

Hirdetés

Hirdetés

A biztonsági szoftvereket fejlesztő ESET legalább nyolc olyan applikációt talált a Google Play Store-ban, amely többlépcsős vírussal volt megfertőzve.

Az ESET szerint az appokat az Android/TrojanDropper.Agent.BKY vírussal fertőzték meg, és a fertőzött szoftverek ezek után cseles technikát alkalmaztak a felhasználó megtévesztésére.

Nem kértek különleges engedélyt, ami felkelthette volna gyanút, viszont a háttérben letöltöttek egy másik appot, és engedélyt kértek a telepítésére.

A háttérben letöltött alkalmazások általában Flash Player frissítésnek adták ki magukat, majd, ha engedélyt kaptak a településre, letöltöttek egy másik vírust, amely már felhasználói információkat lopott el: figyelte az online bankoló app tevékenységét, és hitelkártya adatokat gyűjtött. A végső fázisban letöltött vírusok közé tartozott például a MazarBot nevű bankoló trójai.

A Google már törölte a Play Store-ból a fertőzött appokat, és az ESET szerint csak pár százszor töltötték le őket, az eset azonban ennek ellenére több, mint aggasztó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.