Hirdetés
. Hirdetés

Fókuszban a mobiltitkosítás

|

A mobileszközök használatával kapcsolatban leginkább a biztonság miatt aggódnak a cégek - derült ki az Oracle felméréséből.

Hirdetés

A belső vállalati rendszerekhez és az ügyfelek kiszolgálásához kapcsolódó mobileszközök, táblagépek, okostelefonok és rajtuk futó alkalmazások száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben, a következő években pedig tovább fognak terjedni - mutatnak rá a felmérést készítő szakértők.

Hirdetés

A válaszadók 93 százaléka szerint az adatvesztés és az adatbiztonság sérülése a legnagyobb veszélyforrás. Ennek megfelelően a jövőben jobban akarnak koncentrálni a mobileszközökön tárolt adatok titkosítására, a központi frissítésekre és hibaelhárításra, továbbá az adatok távoli letörlésére és a funkciók zárolására - derül ki a felmérésből.

A megkérdezett vállalatok egyértelműen elkötelezettek a mobil alkalmazások használata iránt, de arra számítanak, hogy a mobileszközökkel és alkalmazásokkal kapcsolatos kiadásaik két éven belül több mint másfélszeresére fognak nőni.

A felmérés szerint a közép- és nagyvállalatok 35 százaléka havonta, majdnem ugyanennyi pedig negyedévente frissíti alkalmazásválasztékát. A válaszadók négyötöde azzal számol, hogy a következő két évben még sűrűbb frissítésekre lesz szükség, és ez növeli a kiadásokat.

A vállalati alkalmazások 44 százaléka belső fejlesztésű, 31 százalékát külsős céggel készítette, negyedét pedig vásárolták a cégek.

 

A kutatásból kiderül: főleg a pénzügyi szolgáltatási és a kiskereskedelmi szektorban működő cégek járnak élen a mobilalkalmazások használatában és ügyfeleik ilyen módon történő kiszolgálásában. A következő években leginkább a termelőipari és közműszolgáltató cégeknél fog megnövekedni a mobileszközök használata, részben behozva a mostani lemaradást - jegyzik meg a kutatás készítői.

A felmérést 2014. január-februárban, világszerte több mint négyszáz közép- és nagyvállalat informatikai felsővezetőjének megkérdezésével készítette a CIO Marketing Services és a Triangle Publishing Services Co. Inc. az Oracle megbízásából.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.