Hirdetés
. Hirdetés

Fontos információ Windows 7-felhasználóknak

|

Március közepén érkezik a frissítés, amelynek telepítése nélkül később kimaradnak minden jóból.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft más szoftverfejlesztőkhoz hasonlóan digitálisan aláírja frissítéseit, mielőtt kiteszi őket az internetre.

Az SHA-1 (Secure Hash Algorithm 1) 1995-ben mutatkozott be, és egy évtizeddel később már kiderült róla, hogy nem biztonság, de kompatibilitási okokból - elsősorban a Windows 7 miatt - sokáig megtartották. A Microsoft azonban most a jóval biztonságosabb SHA-2-re (Secure Hash Algorithm 2) áll át.

Már tavaly bejelentette, hogy idén a Windows 7 és Windows Server 2008  rendszereket SHA-2 támogatással akarja kiegészíteni, és nemrég azt is nyilvánosságra hozta, hogy a frissítések fogadásának előfeltétele az öröklött rendszereken július 16 után ez az SHA-2 támogatás lesz.

A Windows 7 és Windows Server 2008 R2 SP1 rendszereket SHA-2 támogatással kiegészítő frissítés március  12-én jelenik meg, a Windows Server 2008 SP2 rendszerek csomagja pedig április 9-én.

Azok a gépek, amelyeken nem telepítik ezt a frissítést, nyár közepéig még megkapják a biztonsági javításokat, de a következő frissítésekből már kimaradnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.