Hirdetés
. Hirdetés

Álhírekre figyelmeztet a böngésző

|

A Microsoft Edge jelzi az álhírgyanús weboldalakat.

Hirdetés

 

Hirdetés

Nem könnyű eldönteni egy hírről, hogy hamis-e, vagy igaz, ám a Microsoft Edge mobilböngészője a jövőben segít eloszlatni a bizonytalanságot, ugyanis a rossz hírű helyeken figyelmeztet, hogy kezeljük fenntartásokkal az ott olvasható információkat.

A Microsoft a NewsGuard eszközeit integrálta a szoftverbe, melyek révén a felhasználók összefoglalót kapnak arról, hogy a hely megfelel-e a pontosság és a hitelesség követelményének.

A NewsGuard korábban már készített egy bővítményt a Chrome, a Safari és más böngészők számára, de mostantól a mobilos Edge beépítve tartalmazza ezt a helyeket értékelő szolgáltatást.

Az Edge kevésbé népszerű, mint a Chrome, a Safari vagy a Mozilla, és a Microsoft minden lehetőséget megragad, hogy a böngésző renomáját fokozza. Bár az álhírek miatt a felhasználók általában kevésbé aggódnak, veszélyüket fokozza, hogy a valós híreknél gyorsabban terjednek, és olyan világpolitikai jelentőségű események kimenetelét is képesek befolyásolni, mint például az amerikai elnökválasztás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.