Hirdetés
. Hirdetés

Globális kiberfenyegetettségi térkép a Kasperskytől

|

A Kaspersky Lab elindította interaktív kiberfenyegetettségi térképét, amely vizuálisan, valós időben mutatja be a világszerte bekövetkező kiberbiztonsági incidenseket.

Hirdetés

A megjelenített fenyegetés típusok között megtalálhatóak az elérés alkalmával és a felhasználók által indított szkennelések során felfedezett rosszindulatú objektumok, az e-mailekben és a weben észlelt fenyegetések, valamint a sérülékenység és behatolás érzékelő alrendszerek által azonosított objektumok.

Hirdetés

A kiberfenyegetések mai világában csupán néhány percet vesz igénybe az új rosszindulatú alkalmazások vagy spam üzenetek elterjesztése. A vállalat elosztott, felhő alapú globális infrastruktúrája – a Kaspersky Security Network (KSN) – révén a vállalat termékei a megjelenésüket követően szinte azonnali információkat kapnak az új, gyanús fájlokról és más fenyegetésekről. A KSN belső mechanizmusai összegzik azon védett eszközök ezreiről automatikusan beérkező adatokat, amelyek felhasználói beleegyeztek abba, hogy információt osszanak meg bármely gyanús programról, amellyel találkoztak. Miután a rendszer megvizsgálja a fájl különféle számítógépeken való viselkedését, összehasonlítja azt az adatbázisában található több százezernyi legális alkalmazással, valamint megvizsgálja heurisztikus algoritmusok segítségével, majd ezt követően hoz egy előzetes döntést arról, hogy az objektum rosszindulatú-e vagy nem. Ha igen, az objektumhoz való hozzáférést blokkolja az összes Kaspersky Lab felhasználónál, így akadályozva meg egy járvány kitörését. Ennélfogva a KSN a legfrissebb információkkal rendelkezik a biztonsági incidensekről, amelyeket valós időben jelenít meg egy világtérképen, így bárki megismerheti a különféle fenyegetéseket, és azt, hogy milyen sebességgel terjednek.

 

A felhasználók forgathatják a földgömböt, és ráközelíthetnek a világ bármely részére, hogy közelebbről is szemügyre vegyék a helyi fenyegetettségi állapotot. A valós időben észlelt különféle fenyegetéseket eltérő színekkel jelölik. A felhasználók leírásokat jeleníthetnek meg minden egyes fenyegetésről vagy kikapcsolhatják az egyes fenyegetés típusok megjelenítését. A közösségi oldalakon való megosztást lehetővé tevő gombok mellett további gombok szolgálnak a háttérszín, a nyelv és a megjelenítési mód (sík térkép vagy forgatható földgömb) megváltoztatására. Egy hasznos hivatkozás pedig a Kaspersky Security Scan 2014 oldalra visz, ahol a felhasználók ellenőrizhetik, hogy számítógépük fertőzött-e valamilyen rosszindulatú programmal.

„A Kaspersky Lab minden nap több mint 300 000 rosszindulatú objektumot kezel. Három évvel ezelőtt ez a szám még csupán 70 000 volt, azonban a vírusellenes technológiák is fejlődésen mentek keresztül, így nem okoz gondot számunkra, hogy megbirkózzunk ezzel a hatalmas forgalommal. Honnan jönnek a támadások? Hol kattintanak a felhasználók a leggyakrabban a rosszindulatú hivatkozásokra? A rosszindulatú programok mely fajtái a legelterjedtebbek? Ezeket a kérdéseket teszi fel sok felhasználó. A kiberfenyegetéseket bemutató új térképünk mindenki számára lehetővé teszi, hogy valós időben alkothasson képet a kiberaktivitás mértékéről, és átérezhesse, hogy milyen szakértőink egyikének lenni.” - nyilatkozta Denis Zenkin, a Kaspersky Lab vállalati kommunikáció részlegének vezetője.

A kibervilág interaktív térképe a http://cybermap.kaspersky.com címen érhető el. A helyes megjelenítéshez a böngészőnek támogatnia kell a WebGL-t.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.