Hirdetés
. Hirdetés

Guccifer hazudott Clinton email szerverének feltöréséről

|

A román hacker azzal hencegett a bíróságon, hogy könnyedén betört Clinton magánszerverébe. Az FBI szerint nem mondott igazat.

Hirdetés

Az FBI szerint hazudott az a román hacker, aki azt állította, hogy 2013-ban betört Hillary Clinton e-mail szerverére. Lazar Marcel Lehel, álnevén Guccifer májusban vallotta egy amerikai bíróságon, hogy "könnyen" feltörte Hillary Clinton magánszerverét. Az FBI igazgatója, James Comey most egy kongresszusi meghallgatáson kijelentette: Lazar beismerte, hogy nem mondott igazat.

Lazar, aki Romániában hét év börtönt kapott internetes kalózkodás miatt, az Egyesült Államokban várja, hogy elítéljék különböző hírességek és magasrangú kormánytisztviselők postafiókjainak feltöréséért. Hozzá kapcsolják Sidney Blumenthal fiókjának meghackelését is, aki Clinton tanácsadója volt, és az innen 2013-ban kiszivárgott e-mailek szolgáltatták a bizonyítékot, hogy Clinton külügyminiszterként magánszervert használt levelezéséhez.

Clinton tagadta, hogy rendszerét feltörték volna, az FBI vizsgálat eredményét összegző Comey pedig azt mondta a héten, hogy bár Clinton hanyagul járt el, a vádelemelést nem tartja indokoltnak.  Az igazgató szerint ugyanakkor nem lehet kizárni a hackelés tényét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.