Hirdetés
. Hirdetés

Hacker veszi át a Twitter biztonsági felügyeletét

|

Peiter Zatko, alias Mudge korábban a Google-nak és a DARPÁ-nak is dolgozott biztonsági projektekben. Az etikus hacker kreatív módszerekkel akarja megerősíteni a nyári kibertámadásban súlyos erkölcsi és anyagi veszteséget szenvedett Twitter védelmét.

Hirdetés

A Twitter új kiberbiztonsági főnököt nevezett ki pár hónappal azután, hogy súlyos hackertámadás érte a webhelyet, és ennek nyomán a cég részvényei is megzuhantak. A portál most Peiter Zatkót, avagy a Mudge néven ismert hackert bízta meg azzal, hogy irányítsa a Twitter kibervédelmét. Az új főnök 45-60 nap alatt át fogja tekinteni a teljes biztonsági rendszert, és az eredményről közvetlenül Jack Dorsey igazgatónak referál.

Hirdetés

Mudge korábban biztonsági kutatásokat végzett a Google Advanced Technologies and Projects Groupnak, azt megelőzően pedig az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege, a DARPA számára dolgozott egy kiberkémkedést érzékelő programon. Ő készítette azt a keretrendszert, amelyet a minisztérium a kibervédelmi területek és beruházások kiválasztásához használt.

A CNBC-nek adott interjújában az etikus hacker elmondta, hogy nem szokványos biztonsági megoldások alkalmazására készül, és elismerését fejezte ki a Twitternek, amiért az nyitott rendhagyó módszerei iránt. Az etikus hackelés ugyanis azt jelenti, hogy valaki nem "belülről kifelé" gondolkodik, tehát nem a rendszer falain belülről igyekszik erősíteni a védelmen, hanem aktívan próbálja kihasználni a réseket és hibákat, pontosan úgy, mintha valaki rossz szándékkal hackelné a célpontot - csak aztán az akció végén nem rosszra használja a sikerét, hanem az így szerzett tapasztalatokkal javít a védelmi vonalakon.

A júliusi Twitter-támadás során olyan hírességek fiókját törték fel, mint Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates, és Kanye West, és meghackkelték az Apple, illetve Uber fiókját is. A Twitter szerint adathalászati technikákkal szerezték meg néhány dolgozótól a hozzáféréshez szükséges információkat. Később az ügyben letartóztattak egy Graham Ivan Clark nevű 17 éves tampai fiút, akiről kiderült, hogy korábban többszázezer dollárnak megfelelő Bitcoint lopott össze.

A Facebook korábbi biztonsági vezetője, Alex Stamos az említett CNBC-összeállításban arról beszélt, hogy Mudge tökéletes választás a Twitter számára, mert a cég nem áll olyan jól anyagilag, mint például a Google, ezért kénytelen kreatív megoldásokat találni a biztonsági problémák megoldására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.