Hirdetés
. Hirdetés

Halálsugár a drónokra

|

Ismét nőtt eggyel a drónmegsemmisítő fegyverek választéka, a Liteye Systems által forgalmazott rendszer rádióhullámokkal küldi földre a nemkívánatos repülő objektumokat.

Hirdetés

A drónpusztító fegyverek virágkorát éljük, ahogy a hatóságoknak egyre inkább elegük lesz a repülőjáratokat veszélyeztető vagy illegális tevékenységeket végző, távirányítható repülő robotokból. Most brit technológiai cégek fejlesztettek ki egy újabb drónvadász eszközt, amelynek halálsugara repülés közben akár egy mérföld távolságról képes lezuhanásra késztetni egy drónt. A Liteye Systems által forgalmazott eszközt az e héten zajló Las Vegas-i Commercial Unmanned Aerial Vehicle (UAV) Expo rendezvényen mutatták be. A légvédelmi gépágyúkra emlékeztető drónvadász berendezés írányított rádióantennákat használ, és működése azon alapul, hogy megzavarja a drónok számára kijelölt szűk frekvenciaspektrumban zajló rádióadást.


Egy megsemmisítendőnek ítélt, radarral nyomon követett drón kiütéséhez elegendő egy rövid, pontosan fókuszált sugarat kibocsátania. A precíz célzás eredményeképpen a környéken lévő más, barátságosnak ítélt drónokat nem fenyegeti a "lelövés" veszélye.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.