Hirdetés
. Hirdetés

Hatalmas átverés a Facebook új adattörlő eszköze

|

Csak "lecsatlakoztatja" a böngészési adatokat a felhasználói fiókról, de nem törli ki őket.

Hirdetés

Hirdetés

Több, mint egy évvel azután, hogy Mark Zuckerberg a Facebook 2018-as F8 konferenciáján bejelentette egy "teljes törlést" lehetővé tévő eszköz kifejlesztését, amivel a felhasználók minden böngészési adatot eltávolíthatnak a Facebookról, a cég végre bemutatta a munka eredményét.

Az eszköz azonban nem teljesíti a Facebook-vezér ígéretét, mert gyakorlatilag semmit sem töröl ki.

Ehelyett egy új adatvédelmi szolgáltatást kapunk, ami lehetővé teszi, hogy Facebookon kívüli tevékenységüket "lecsatlakoztassuk" fiókunkról, így a böngészi adatok elkülönülnek a fiókadatoktól. Ez tényleg csökkenti a célzott hirdetéseket, de semmilyen adatot nem távolít el a Facebook szervereiről, és nem akadályozza meg az adatok felhasználását.

Egy blogposztban a cég szakemberei azzal indokolják a választott megoldást, hogy a teljes törlés időigényes és megbízhatatlan lenne, mivel az adatok sokfelé vannak szétszórva.

Ez a magyarázat azonban nevetséges: a Facebooknak annyi pénze van, hogy a világ legjobb szakembereit fogadhatná fel, akik könnyedén megoldhatnák ezt a problémát.

Mármint ha tényleg akarná...

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.