Hirdetés
. Hirdetés

Hívatlan vendégek ellen véd a Zoom újdonsága

|

Az új szolgáltatás folyamatosan vizslatja az internetet, hogy nem készülnek-e valahol videokonferenciánk megzavarására. Ha egy posztban felbukkan a meeting hivatkozása, emailben figyelmeztet a potenciális támadásra.

Hirdetés

A videokonferencia-programjáról ismert Zoom egy olyan új szolgáltatással bővítette termékét, amely figyelmeztet, ha online megbeszélésünket a "zoombombing" néven elhíresült jelenség veszélye fenyegeti. Az At-Risk Meeting Notifier elnevezésű fukció a Zoom háttér-szerverein fut, folyamatosan kutatja a közösségi hálózatban és más interneten megjelenő posztokat, nem szerepel-e bennük valamilyen Zoom megbeszélés nyilvánosan elérhető hivatkozása.

Hirdetés

Ha a kutatás eredménnyel zárul, automatikusan elküld egy emailt a konferencia szervezőinek, melyben figyelmezteti őket, hogy esetleg hívatlan vendégek próbálják majd megzavarni az eseményt. Ezt a fajta trollkodást hívják zoom bombázásnak: ilyenkor trollok nyomulnak be a virtuális konferenciaterembe, és különböző kellemetlen akciókkal, például oda nem illő tartalmak lejátszásával vagy kellemetlenkedő viselkedéssel igyekeznek ellehetetleníteni a megbeszélést.

Az ilyen rendzavarásokat általában az szokta megelőzni, hogy az egyik résztvevő a közösségi térben megosztja a megbeszélés hivatkozását, és bűntársakat toboroz a konferencia megzavarására. Az elmúlt fél évben, amióta a Zoom a családok, vállalatok, iskolák egyik legfőbb kapcsolattartási eszköze lett, számtalan ilyen akcióra került sor, és egyelőre nem sikerült hatásosan fellépni ellene. Az új Zoom-funkció, ha nem is szünteti meg teljesen az ilyen típusú trollkodásokat, de talán segíthet csökkenteni a számukat.

A szolgáltatás alapból engedélyezve van a programnak, és az aktivizálásához semmilyen felhasználói műveletre nincs szükség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.