Hirdetés
. Hirdetés

Így akadályozhatjuk meg, hogy kémkedjenek utánunk a Windows 10-ben

|

Rendszerszinten letilthatjuk a mikrofon és a kamera használatát az alkalmazások számára a lehallgatás és a kukkolás megakadályozására.

Hirdetés

Hirdetés

Ijesztő történeteket lehet hallani arról, hogy valakinek lehallgatták az otthoni beszélgetéseit, vagy fényképeket, videófelvételekt készítettek róla a tudta nélkül a laptopján lévő mikrofon, illetve web kamera segítségével.

Szerencsére lehetőség van arra a Windows 10 operációs rendszerben, hogy mind a kamerához, mind a mikrofonhoz való hozzáférést blokkoljuk, méghozzá rendszerszinten.

Ehhez a Start menüben kattintsunk a Gépház ikonon, indítsuk el az Adatvédelem modult, menjünk a Kamera oldalra, és a Kamera elérésének engedélyezése az eszközön részben kattintsunk a Módosítás gombon, ha a kamerához való hozzáférés be van kapcsolva, és a megjelenő tolókát húzzuk Ki állásba. Ha valamelyik alkalmazásban mégis használni szeretnénk a kamerát, ne tiltsuk le rendszerszinten, hanem a kamerához hozzáférő alkalmazások lentebb található listáján egyenként engedélyezzük a kamera használatát.

A mikrofon rendszerszintű letiltása, illetve alkalmazásonkénti engedélyezése hasonlóképpen történik a Mikrofon oldalon.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.