Így fertőzheti meg a gépét egy webcím elgépelésével

|

Nem árt az óvatosság, amikor megadjuk egy weboldal címét.

A Mac- és Windows-használók könnyen rossz internetes vidékekre tévelyedhetnek, ha egy webcím begépelésekor elhagyják a c betűt a com végződésből. Az Endgame biztonsági cég kutatása szerint a kiberbűnözők egyre nagyobb mértékben próbálják kihasználni, hogy sokan hibásan adják meg a webcímeket. Immár több mint 300 rosszindulatú webcímet (például samsung.om, netflix.om), azonosítottak az Ománhoz tartozó felső szintű om doménben. Különösen a Mac-felhasználók vannak veszélyben, akik az Endgame szerint az Adobe Flash Player új verziójának a telepítésére felszólító üzenetet kapnak. Ha kezdeményezik a frissítést, adware-rel fertőzhetik meg a számítógépüket.

De nincsenek biztonságban a Windowst futtatók sem, az érintett webhelyek elgépelés miatti meglátogatásakor rosszindulatú programokat tartalmazó oldalakra irányíthatják át őket, amelyek megpróbálják rávenni az óvatlan felhasználókat, hogy kártékony vagy szükségtelen szoftvereket telepítsenek.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!