Hirdetés
. Hirdetés

Így fertőzheti meg a gépét egy webcím elgépelésével

|

Nem árt az óvatosság, amikor megadjuk egy weboldal címét.

Hirdetés

A Mac- és Windows-használók könnyen rossz internetes vidékekre tévelyedhetnek, ha egy webcím begépelésekor elhagyják a c betűt a com végződésből. Az Endgame biztonsági cég kutatása szerint a kiberbűnözők egyre nagyobb mértékben próbálják kihasználni, hogy sokan hibásan adják meg a webcímeket. Immár több mint 300 rosszindulatú webcímet (például samsung.om, netflix.om), azonosítottak az Ománhoz tartozó felső szintű om doménben. Különösen a Mac-felhasználók vannak veszélyben, akik az Endgame szerint az Adobe Flash Player új verziójának a telepítésére felszólító üzenetet kapnak. Ha kezdeményezik a frissítést, adware-rel fertőzhetik meg a számítógépüket.

De nincsenek biztonságban a Windowst futtatók sem, az érintett webhelyek elgépelés miatti meglátogatásakor rosszindulatú programokat tartalmazó oldalakra irányíthatják át őket, amelyek megpróbálják rávenni az óvatlan felhasználókat, hogy kártékony vagy szükségtelen szoftvereket telepítsenek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.