Hirdetés
. Hirdetés

Így működik a Firefox lopakodó módja

|

November 3-án érkezik a Mozilla böngészőjének következő, 42-es változata, amely megakadályozza, hogy a weboldalak adatokat gyűjtsenek rólunk.

Hirdetés

A Firefox nemsokára megjelenő 42-es verziószámú kiadásának privát böngészési módban alapértelmezetten bekapcsolt új, lopakodó funkciója megakadályozza online tevékenységünk nyomon követését. Blokkolja a nyomkövető sütiket, valamint kiiktatja az olyan hirdetéseket, amelyek akkor is információkat gyűjtenek rólunk, ha nem kattintunk rájuk. Ugyancsak blokkolja a weboldalak látogatóinak adatait gyűjtő és elemző szolgáltatásokat, illetve programokat. Egyes webhelyek a látogatói adatokat eladják a hirdetőknek, amelyek ezek alapján releváns reklámokat tudnak szolgáltatni. Bár elvileg az internetezőket csak IP-címük alapján tartják nyilván, semmi sem garantálja, hogy az adatok a jövőben is anonimek maradnak, ezért a magánszférájuk miatt aggódók jobban teszik, ha bekapcsolják majd a nyomkövetés elleni védelmet az új Firefoxban.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.