Hirdetés
. Hirdetés

Így növeli a Cisco felhőiben a biztonságot

|

A vállalat megvásárolja az Isovalent nevű céget.

Hirdetés

A Cisco szerint a cél olyan egyedi, több felhőre kiterjedő biztonsági és hálózati képességek létrehozása, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára az alkalmazások, virtuális gépek, konténerek és felhőeszközök elosztott környezetében a biztonsági ellenőrzések átláthatóságát. A WiFi router védelme már rég nem elég, a vállalatoknak nagy hangsúlyt kell fektetniük rendszereik biztonságára.

A hálózatépítésben vezető óriáscég nemrég közölte, hogy az Isovalent megvásárlását tervezi, hogy megkönnyítse az összetett, felhőalapú, biztonsági és hálózati kihívások megoldását és erősítse a Cisco Security Cloud platformot. Az ügylet pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra. Az Isovalent a PitchBook piackutató cég szerint összesen 69 millió dolláros finanszírozást gyűjtött olyan befektetőktől, akik között a Cisco és más technológiai nagyágyúk, köztük az M12 (a Microsoft kockázati alapja), a Grafana Labs és a Google is megtalálható. Az üzletet várhatóan 2024. április 27-ig zárják le.

A 2017-ben alapított Isovalentet a Cilium alkotói hozták létre, amely nyílt forráskódú, felhőalapú biztonsági szoftver és a munkaterhelések közötti hálózati kapcsolat megfigyelésére is alkalmas. A vállalat jelentős mértékben hozzájárult a nyílt forráskódú eBPF megfigyelhetőségi platformhoz is, amelyet a Cisco ideális interfésznek nevezett olyan rendszerek kiépítéséhez, amelyek a munkaterhelés futása közben is képesek megvédeni azt.

Hirdetés

"A Cisco és az Isovalent a Cilium nyílt forráskódú erejére építve egy valóban egyedülálló, multi-cloud biztonsági és hálózati képességet hoz létre, amely segít az ügyfeleknek egyszerűsíteni és felgyorsítani a digitális átalakulás útját" - mondta Jeetu Patel, a Cisco biztonsági és együttműködési részlegének ügyvezető alelnöke és vezérigazgatója a közleményben.

"Képzeljék el, hogy a mai elosztott környezetben - alkalmazások, virtuális gépek, konténerek és felhőeszközök - a biztonsági ellenőrzések teljes átláthatósággal rendelkeznek, anélkül, hogy a hálózati és alkalmazásteljesítményt akadályoznák. A két vállalat kombinációja ezt valósággá teszi" - tette hozzá. A megvásárolt cég a közelmúltban új termékeket mutatott be, köztük a Cilium Mesh-t, amely könnyen összeköti a Kubernetes fürtöket a hibrid felhőkön keresztül. Bemutatásra került a Tetragon is, a láthatóságot biztosító eBPF-alapú biztonsági megoldás, amely az alkalmazáson és a hálózaton belüli futásidejű viselkedést is érvényesíti, valamint az Isovalent Enterprise, a Cilium és a Tetragon nagyobb méretű disztribúciója. A Cisco közölte, hogy több pénzt tervez a nyílt forráskódú alapítvány mögé állítani, mint amennyivel a vásárolt vállalat létrejött és további finanszírozást ígért az eBPF, a Cilium, a Tetragon és a nyílt forráskódú környezet számára.

"A Cisco elkötelezett az eBPF és a Cilium nyílt forráskódú közösségek ápolása, az azokba való befektetés és az azokhoz való hozzájárulás mellett" - mondta Stephen Augustus, a hálózatépítő-óriás nyílt forráskódú szolgáltatásokért felelős vezetője a közleményben. "Az Isovalent csapata csatlakozik a Cisco nyílt forráskódú irányítással és technikai vezetéssel foglalkozó, mélyen gyökerező csapatához, hogy megoldja a felhőalapú, biztonsági és hálózati kihívásokat. Tudásuk felgyorsítja az innovációt az egész vállalaton belül és segít tovább erősíteni a Cisco Security Cloud platformját, hogy megfeleljen ügyfeleink növekvő igényeinek."

Az Isovalent egy magántulajdonban lévő vállalat, amelynek székhelye a kaliforniai Mountain View-ban található, de világszerte vannak irodái. Technológiáját számos vállalat használja, köztük a Bell Canada, az Amazon Web Services, a Google, az Adobe és a Datadog. A cégnek a LinkedIn szerint több mint 150 alkalmazottja van. A felvásárlás a Cisco idei tizenegyedik akvizíciója. Ezt követi a három hónappal ezelőtti bejelentés, miszerint megvásárolja a Splunkot, egy másik biztonsági és láthatósági platformot.

Ez a Cisco Security Cloud nagyobb felhőbiztonsági stratégiájának része, amelyet a vállalat azért alakított ki, hogy az ügyfelek számára egy MI és felhőalapú, integrált biztonsági platformot biztosítson a különböző méretétű cégeknek - közölték. A Cisco Security Cloud lehetővé teszi, hogy absztrahálják a biztonsági ellenőrzéseket a több felhőből álló infrastruktúrából. Ezenfelül fejlett védelmet biztosít a fenyegetésekkel szemben bármely felhőben, alkalmazásban vagy munkaterhelésben - közölte a Cisco.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.