Hirdetés
. Hirdetés

Így szabadulhatunk meg az egyik legtrükkösebb androidos vírustól

|

Az xHelper a mobil resetje és teljes vírusirtása után is visszatér. De van egy módszer az eltávolítására.

Hirdetés

Hirdetés

Az xHelper nevű androidos vírus első megjelenését a biztonsági termékeket fejlesztő Malwarebytes észlelte előrző tavaly májusban.

Azóta a legtöbb mobilos biztonsági app xHelper értékeléssel bővült, ami azt jelenti, hogy az okostelefonok többsége elvileg védettséget élvez a digitális kártevők ezen formája ellen.

De mint kiderült, az xHelpertől nehezebb megszabadulni, mint hittük, és a vírus az eszköz teljes resetje után is újraindul.

Ez hogy lehet? A Malwarebytes szerint egy cseles technika révén: a Google Play-t használja bűnös céljaira, és ennek köszönhető, hogy a vírusirtás után is visszatér a fertőzés.

Nem maga a Google Play a fertőzött, de a Google Play-en belül valami elindítja az újrafertőzést, magyarázza a Malwarebytes egy friss elemzésben.

Mi a teendő? A Malwarebytes szerint úgy szabadulhatunk meg a fertőzéstől, hogy először kikapcsoljuk a Google Play áruházat, és ekkor indítjuk el a vírusellenőrzést a mobilon. Ha másként járunk el, a rosszindulatú kód visszatér, még akkor is, ha a vírust látszólag eltávolítottuk az eszközről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.