Hirdetés
. Hirdetés

Így vadászhatók le a drónok egy gombnyomással (videó)

|

Komoly biztonsági problémákat okozhatnak a legalapvetőbb védelmi funkciók híján lévő repülő robotok.

Hirdetés

Az augusztusi DEF CON konferencián Ryan Satterfield, a Planet Zuda biztonsági cég kutatója bemutatta, hogyan lehet repülés közben levadászni a népszerű Parrot AR.Drone 2.0 drónt, egyetlen szempillantás alatt a földre küldve a távirányítású repülő robotot. Mivel a drón titkosítatlan, nyilvános Wi-Fi kapcsolatot és egy hitelesítés nélküli, nyitott Telnet portot használ, a hozzávaló ingyenes Parrot appot futtató bármely mobil eszközzel átvehető az irányítás a repülő alkalmatosság felett. Satterfiled egy deautentikációs támadással elvette a vezérlést az üzemeltető eszközén futó alkalmazástól, majd a saját mobil eszközéről leállította a repülést irányító folyamatot, melynek hatására a Parrot azonnal a földre zuhant.


Satterfield a hekkelés során voltaképpen nem tett egyebet, mint a drón meglévő funkcióit használta, amelyek a védelem teljes hiánya miatt a hackerek szabad prédái.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.