Hirdetés
. Hirdetés

Ilyen veszélyes pornót böngészni

|

A népszerű pornóoldalak böngészése közben 50 százalék fölött van a kártevők begyűjtésének veszélye.

Hirdetés

A legújabb biztonsági elemzések szerint igen nagy kockázatot jelent a népszerű pornóoldalak böngészése, ugyanis a legrosszabb esetben akár 50 százaléknál is magasabb a kártevővel való megfertőződés veszélye. Conrad Longmore eredményei szerint megkérdőjelezhető az az állítás, hogy az effajta weboldalak nem jelentenek sokkal nagyobb veszélyt a többi honlaphoz viszonyítva.

Longmore 10 népszerű oldalt vizsgálta veszélyességi szempontból. Ebből hat egyáltalán nem jelentett veszélyt, azonban a youjizz.com és a tube8.com 2 és 14 százalékos valószínűséggel juttat kártevők a gépünkre. A helyzet az xhamster.com és a pornhub.com esetében volt a legrosszabb, ezek ugyanis 42 és 53 százalékos eséllyel fertőzik meg a gépünket.

Érdekesség, hogy valójában a kártékony elemek nem is maguknak az oldalaknak tulajdoníthatóak. A malware tulajdonképpen harmadik féltől származó tartalmakról érkezik, illetve nagyon sok esetben a hirdetések okozzák a bajt. 

Longmore kiemelte, hogy vélhetően nem az oldalak tulajdonosai akarják szándékosan megfertőzni a látogatóikat, ugyanis a nagy médiaportálokon is előfordulnak hasonló bannerek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.