Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes VPN-nel kémkedik a Facebook

|

Az átverős kémprogram az amerikai iOS felhasználókat boldogítja.

Hirdetés

Hirdetés

Elvileg örülnünk kéne, ha valaki ingyenes VPN-t (virtual private network; virtuális magánhálózat) kínál a tömegeknek, mert így sokan juthatnak magasabb szintű biztonsághoz. Kivéve, ha a Facebook teszi mindezt, mert akkor az ingyenes VPN-nek egyetlen célja van: a felhasználókról történő adatgyűjtés.

Az amerikai facebookozóknak a Facebook iOS appot futtatva megjelenik a navigációs menüben a Protect lehetőség: ha rákattintanak, az Apple Store-ban az Onavo Protect - VPN Security letöltési oldalán találják magukat. A Facebook 2013-ban vette meg a fejlesztőt, de gyaníthatóan nem a termék biztonsági lehetőségei izgatták, hanem a benne rejlő kémkedési potenciál.

Az Onavo extra biztonságot ígér, és bár nem említi a személyes adatvédelmet, sem az anonimitást, ezt evidenciának vélné az ember egy VPN esetén. Ehelyett mit tesz? Megfigyel minden böngészést és app-használatot, és amit összegyűjtött, továbbítja a Facebooknak.

Bár az Onovónak van Android változata is, a Facebook csak az amerikai iOS felhasználókat tiszteli meg ezzel a különös "védelmi" lehetőséggel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.