Hirdetés
. Hirdetés

IT-haderő gyakorlatozik

|

Felkészülendő az őket és szövetségeseiket fenyegető kibertámadásokra, a NATO tagországok kibervédelmi gyakorlatot tartanak Észtországban.

Hirdetés

A műfajában az eddigi legfontosabb, Cyber Coalition 2013 nevű gyakorlaton mintegy 400 informatikai szakember és jogszakértő vesz részt. Az esemény várhatóan három napig tart, és több mint harminc európai ország képviselteti magát.

Hirdetés

"A kibertámadások a mindennapi valóság részei, egyre kifinomultabbak és összetettebbek" - közölte Jamie Shea, a NATO-főtitkár biztonsági kockázatok kérdésében illetékes helyettese. "A NATO-nak szembe kell néznie ezzel a folyamatosan változó fenyegetéssel" - tette hozzá Shea.

A kibervédelem az európai védelmi rendszer Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője által megfogalmazott négy elsőbbséget élvező elemének az egyike. Az Európai Unió december 19-től kétnapos csúcstalálkozót rendez, amelyen az európai védelem kérdését tűzik napirendre a csökkenő katonai költségvetések fényében.

 

Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár korábban úgy nyilatkozott: a NATO elsődleges feladata, hogy a saját informatikai rendszereit megvédje, és az ilyen képességek kifejlesztésében a tagállamoknak is segítséget nyújtson.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.