Hirdetés
. Hirdetés

Jelszóvédő új funkció a Chrome-ban

|

A böngésző figyelmeztet, ha jelszavunkat ellopták. A szolgáltatást már tesztelik a Chrome Canary változatában.

Hirdetés

Hirdetés

A Google olyan szolgáltatást épít a Chrome böngészőbe, amely figyelmeztet, ha a jelszavunk kiszivárgott.

Ma még nehéz eldönteni, hogy a jelszavunk is egyike annak a sokmilliónak, amit évről évre ellopnak a kiberbűnözők. Általában fogalmunk sincs a kiszivárgás tényéről, és gyanútlanul használjuk továbbra is a jelszót: ilyenkor jön jól a Chrome Password Leak Detection nevű új funkciója.

A legújabb Chrome 78 Canary már tartalmazza a szolgáltatást, amit a chrome://flags oldalon tudunk bekapcsolni. A böngésző jelszókezelőjébe is beépítik a funkciót, így a felhasználók értesítést kapnak, ha olyan jelszót használnak, amelyet már mások is ismernek.

A dolog úgy működik, hogy ha egy kiszivárgott jelszót akarunk bevinni, a Chrome figyelmeztet, és felkínálja a jelszó megváltoztatásának lehetőségét. Nem tudni, hogy a Google milyen adatbázisokra építi a jelszavak összehasonlító vizsgálatát, mindenesetre a legismertebb nagy, nyilvános adatbázis a Have I Been Pwned nevű webhely.

És még egy jó hír: a szolgáltatás Androidon is működni fog.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.